Terrasoverkapping met Lamellen: Prijs van een kantelbaar dak

Optimaal genieten van het buitenleven? Neem een terrasoverkapping met lamellen. Hiermee creëer je een gezellige zitplaats én regel je precies hoeveel zon er op je terras valt.

Geen onhandig gedoe met parasols of telkens een nieuw plekje in de schaduw zoeken. En wil je juist wel in de zon zitten? Dan zet je de lamellen gemakkelijk open.

Hieronder lees je meer over de voordelen en soorten terrasoverkappingen met lamellen.

Vraag Terrasoverkapping Offertes Aan
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is een terrasoverkapping met lamellen?

Een standaard terrasoverkapping kan je niet openen of sluiten. Je hebt altijd schaduw op je terras. Fijn als de zon fel schijnt, maar wat als je juist wel in de zon wilt zitten? En wat als zo’n vaste dichte overkapping de lichtinval naar binnen te veel beperkt?

Een terrasoverkapping van lamellen is de oplossing. Deze overkapping bestaat uit een vast frame met een dak van horizontale lamellen.

160° draaien

De lamellen kan je 160° draaien. Je kan ze dus helemaal sluiten of helemaal open zetten. Of je draait ze op een stand tussen in die jij fijn vindt. Zo heb je altijd een overkapping die precies aansluit bij jouw wensen van dat moment.

Regenafvoer

Een overkapping met lamellen is voorzien van een regenafvoersysteem. Is de overkapping gesloten tijdens regen? Dan wordt het water via geïntegreerde regengoten afgevoerd. Dit is helemaal netjes uit het zicht weggewerkt.

Wat is een lamellendak bij een terrasoverkapping?

Wat zijn de prijzen voor lamellen overkappingen?

Hieronder zie je gemiddelde prijzen en montagekosten voor overkappingen met een lamellendak. Deze gemiddelde prijzen zijn inclusief 21% btw.

Wat zijn de voordelen van een lamellen overkapping?

Met een terrasoverkapping met lamellen…

 • … krijgt je tuin een moderne en luxe uitstraling.
 • … voelt je terras aan als een gezellige buitenkamer.
 • … bepaal je gemakkelijk de hoeveelheid zon op je terras.
 • … kan je ook tijdens een regenbui van je tuin genieten (gesloten is de overkapping waterdicht).
 • … zowel vaste als vrijstaande terrasoverkappingen te koop met lamellendak.

Kies ook voor schaduw of juist meer zon op je terras met een lamellen overkapping. Vraag hier gratis offertes aan.

Wat zijn de nadelen van een overkapping met lamellen?

Natuurlijk heeft een overkapping met lamellen ook enkele nadelen:

 • Het is duurder dan andere overkappingen.
 • Je houdt altijd wat lichtverlies en schaduwplekken, ook als de lamellen geopend zijn. Tenzij je een uitschuifbare lamellen overkapping neemt.
 • Bij een grote overkapping is manueel bedienen niet handig en wordt elektrische bediening aangeraden. Dit maakt het geheel extra prijzig.

Welke soorten lamellen zijn er?

Je hebt de keuze uit verschillende soorten lamellen overkappingen. Het verschil zit voornamelijk in het gebruikte materiaal en de bediening.

Daarnaast kan je ook kiezen voor een uitschuifbaar lamellendak of een overkapping met lamellen zijwanden.

In welke materialen komen de lamellen?

Lamellen overkappingen worden gemaakt van:

 • 1. Aluminium
 • 2. Hout
 • 3. Staal

1. Aluminium lamellen

Aluminium (alu) is een geliefd materiaal omdat het licht, maar toch sterk is. Het is ook nog eens erg duurzaam en heeft weinig onderhoud nodig. Dat maakt het ideaal voor een lamellen overkapping.

Aluminium heeft een moderne uitstraling en past daarom het beste bij moderne woningen. Als je voor een meer klassieke look gaat, is hout een betere optie.

Alu terrasoverkapping met lamellen

2. Houten lamellen

Hout heeft een prachtige natuurlijke uitstraling. Het past bij bijna iedere woning. Je hebt de keuze uit verschillende houtsoorten, die flink in prijs kunnen verschillen.

De meeste houtsoorten hebben een behandeling tegen schimmels en houtrot nodig. Daarna heb je weinig onderhoud aan je houten lamellen overkapping.

Houten terrasoverkapping met lamellen

3. Stalen lamellen overkapping

Wil je een overkapping die levenslang meegaat en een mooie strakke uitstraling heeft? Dan is staal een goede keuze. Staal is zeer duurzaam en onderhoudsarm.

De nadelen van een stalen lamellen overkapping zijn dat het duurder en zwaarder is dan andere materialen. Ook is maatwerk lastiger.

Metalen terrasoverkapping met lamellen

Handmatige of elektrische bediening voor lamellen overkapping

Naast het materiaal, is de bediening een belangrijke keuze. Wil jij elektrische of handmatige bediening voor je lamellen overkapping? Of ga je helemaal voor gemak en kies je bediening met een app?

1. Handmatige bediening

Handmatige bediening is de goedkoopste optie. Zowel in aanschaf als voor je energierekening. Al zal dat laatste geen groot verschil zijn.

Een ander voordeel van handmatige bediening is dat er geen bekabeling aangelegd hoeft te worden. Het nadeel is uiteraard dat het minder gemak biedt.

2. Elektrische bediening

Ga je voor elektrische bediening? Dan sluit of open je de lamellen gemakkelijk met een druk op de knop van de afstandsbediening. Het kost iets meer, maar levert je extra veel comfort op.

3. Bediening met een app

Stel je voor: je bent van huis en je tuinkussens liggen nog buiten. Niet zo handig, want er komt een flinke regenbui aan. Als je voor bediening met een app kiest is dit echter geen enkel probleem.

Met een app op je smartphone of tablet bedien je de lamellen van waar je maar wilt. Makkelijker kan niet.

Voor welke bediening bij je lamellendak overkapping kies jij? Vraag advies over de mogelijkheden en prijzen bij zonwering specialisten. Vraag hier gratis offertes aan.

Extra opties

Naast een standaard overkapping met lamellendak zijn er twee belangrijke extra opties:

 • Uitschuifbaar lamellendak
 • Lamellen zijwanden

1. Uitschuifbaar lamellendak

Je las het misschien al bij de nadelen: met een lamellen overkapping houd je altijd strepen schaduw van de lamellen. Ook als de lamellen helemaal opengedraaid zijn.

Daar is gelukkig een oplossing voor: een uitschuifbaar lamellendak. Ook wel wegschuifbaar lamellendak genoemd. Hierbij kunnen de lamellen compleet naar de zijkant geschoven worden, waardoor de overkapping helemaal open is en je geen schaduwplekken meer hebt.

Dit systeem biedt dus nog meer luxe en comfort, maar is uiteraard ook prijziger.

2. Overkapping met lamellen zijwanden

Met een lamellen overkapping bepaal je hoeveel zon er op je terras valt. Maar hoe zit het met de wind? Daarvoor kan je een zijwand van lamellen nemen. Ook die open en sluit je wanneer je maar wilt. Zo kan je heerlijk uit de wind zitten.

Als je gesteld bent op je privacy is zo’n zijwand extra fijn. Je kan bijvoorbeeld lekker zonnen met het dak open en de wand dicht.

Vraag gratis zonwering offertes aan

Benieuwd naar de kosten van een terrasoverkapping met lamellen? Dit hangt af van de grootte, het materiaal en de bediening.

Vraag offertes aan bij zonwering specialisten om precies te weten wat de overkapping van jouw wensen kost. Uiteraard 100% vrijblijvend en gratis.

Vergelijkbare berichten