Zonwering

Zonwering voor de Schuifpui

Een schuifpui geeft je woning al snel een strakke en moderne uitstraling. Aangezien een schuifpui eigenlijk gewoon een groot raam is zorgt dit voor daglicht maar ook voor warmte in huis.

Om een teveel aan warmte te voorkomen, biedt zonwering voor de schuifpui de uitkomst.

Vraag zonwering offertes aan
Vraag Gratis Offertes Aan
Erkende vakmensen - binnen 2 minuten aangevraagd

Waarom zonwering voor de schuifpui?

Door het grote glasoppervlak van een schuifpui komt er veel licht in de woning. Hierdoor wordt het binnen al snel erg heet als de zon op het huis schijnt. (Isolerende) zonwering is een geschikte oplossing om dit te voorkomen. Vooral buitenzonwering zoals rolluiken en screens beschermen tegen warmte van buiten, maar ook tegen kou.

Buitenzonwering

Voor een koeler huis in de zomer, kun je het beste voor isolerende buitenzonwering gaan.

Buitenzonwering zorgt er namelijk voor dat de hitte in de zomer beter buiten blijft. Daarnaast houdt het in koudere maanden de warmte juist binnen.

Rolluiken

Rolluiken en rolluiksystemen zijn verkrijgbaar in meerdere soorten, kleuren en materialen en bieden verschillende voordelen.

Voordelen van rolluiken

Zonwerend én isolerend: Rolluiken houden de warmte van de zon tegen. Tegelijkertijd zorgt het schuim in de lamellen van een rolluik ervoor dat de warmte binnen juist vast wordt gehouden. Perfect voor de zomer- én wintermaanden dus.

Geluidswerend en verduisterend: Rolluiken houden een deel van de geluidsgolven tegen, waardoor je minder geluidsoverlast zult ervaren. Ook werken rolluiken verduisterend, zodat je zelfs overdag goed een dutje kunt doen.

Tegen inbraak: Vaak kiezen inbrekers voor huizen die geen rolluiken hebben. Een rolluik schrikt af en vertraagt het inbraakproces.

Voorzetrolluik

Als je graag een rolluik wilt voor je schuifpui, kun je het beste voor een voorzetrolluik gaan. Niet alle soorten rolluiksystemen zijn namelijk geschikt.

Voorzetrolluiken worden aan de buitenzijde van het raam gemonteerd; je hoeft er tegenstelling tot bij inbouwrolluiken niets voor te verbouwen.

Knikarmscherm

Knikarmschermen worden ook wel terraszonwering genoemd. Ze zorgen niet alleen voor een koeler huis, maar ook voor een heerlijk schaduwplekje op het terras.

Voordelen van knikarmschermen

Optimale zonwering: Knikarmschermen houden veel zon tegen, doordat ze een brede uitval hebben. Hierdoor zul je geen last meer hebben van reflecterende zonnestralen op je scherm.

Vrije doorgang: Je kunt gewoon onder een knikarmscherm doorlopen. Bovendien kunnen deuren en ramen normaal geopend worden.

Markiezen

Heb je wat meer te besteden? Dan zijn markiezen wellicht een optie. Markiezen plaatsen kost wat, maar dan heb je ook wat. Dit type zonwering is een prachtige aanwinst voor je huis.

Voordelen van markiezen

Goede kwaliteit: Markiezen zijn duurzaam en geven een klassieke uitstraling aan je woning.

Zonwerend: Markiezen zorgen voor een heerlijk koel huis. De zon wordt niet alleen aan de voorkant, maar ook aan de zijkant geweerd.

Niet alle soorten markiezen zijn geschikt om onderdoor te lopen. Mocht je dat wel graag willen, dan is het klapmodel de beste optie. Met dit type markies kun je gewoon je schuifpui prima open en dichtschuiven.

Terrasoverkapping

Een andere mogelijkheid voor zonwering voor de schuifpui, is terrasoverkapping. Terrasoverkapping kan gemaakt worden van diverse materialen, zoals hout, aluminium of polycarbonaat.

Voordelen van terrasoverkapping

Vrije doorgang: Door voor terrasoverkapping met doek te gaan zorg je ervoor dat de vrije doorgang van het terras behouden blijft.

Zelf de hoeveelheid licht en warmte bepalen: Het doek kun je eenvoudig in- en uitklappen, waardoor je zelf de hoeveelheid licht en warmte bepaalt.

Buitenscreens voor de schuifpui

Tot slot zijn er ook nog buitenscreens, één van de modernste vormen van buitenzonwering. Er zijn verschillende soorten; namelijk een standaard screen, windvast screen, zipscreen en ritsscreen.

Het is wel belangrijk om buitenscreens in delen op te hangen. Zo kun je de screen voor het vaste deel van de schuifpui naar beneden laten en de screen voor het schuifdeel omhoog rollen. Zo heb je een vrije doorgang zonder dat er teveel warmte in huis komt.

Voordelen van buitenscreens

Warmte-, licht- en inkijkwerend: Screens kunnen geplaatst worden in combinatie met een schuifpui en zijn zowel warmte, licht- als inkijkwerend. Je kunt door een screen naar buiten kijken, maar niet naar binnen.

Zachter licht in huis: Dit type zonwering zorgt ervoor dat fel zonlicht binnen in huis afgezwakt wordt, waardoor je er minder last van zult ondervinden.

Welke soorten buitenzonwering zijn minder geschikt voor schuifpuien?

Niet alle soorten buitenzonwering zijn geschikt om te gebruiken in combinatie met een schuifpui. Zo kun je beter niet voor een uitvalscherm kiezen.

Dit soort zonwering biedt namelijk geen vrije doorloop, wat niet erg praktisch is. Ook rolluiken (afgezien van voorzetrolluiken) zijn niet zo’n handige keuze, doordat deze relatief groot zijn.

Binnenzonwering bij een schuifpui

Binnenzonwering is raambekleding voor aan de binnenzijde van de woning. Het houdt minder de warmte buiten of binnen dan buitenzonwering. Maar het geeft wel enigszins verkoeling en privacy.

Bij het kiezen van geschikte zonwering dien je er op te letten dat deze goed past bij je woning.

Ook dient de doorgang niet door de zonwering geblokkeerd te worden. Gelukkig zijn er veel verschillende opties waar je uit kunt kiezen.

Gordijnen

Veel mensen kiezen voor gordijnen als zonwering. Gordijnen zijn niet alleen sfeervol, maar ook nog eens praktisch.

Voordelen van gordijnen

Veel mogelijkheden: Door de vele opties qua kleur en patroon is er altijd wel een stof die goed bij je interieur past.

Isolerend en geluidswerend: Gordijnen werken isolerend en geluidswerend, vooral als het dikke gordijnen betreft.

Jaloezieën

Hoeft de raambekleding voor je schuifpui niet per se volledig verduisterend te zijn? Dan zou je voor jaloezieën kunnen gaan. Hang de jaloezieën in meerdere banen naast elkaar, om ervoor te zorgen dat ze de doorgang niet blokkeren.

Voordelen van jaloezieën

Variatie: Jaloezieën zijn verkrijgbaar in een heleboel verschillende soorten en maten.

Makkelijk in gebruik: Ben je niet zo handig? Geen probleem. Jaloezieën zijn makkelijk te monteren én te bedienen!

Rolgordijn

Ook rolgordijnen zijn een populaire vorm van binnenzonwering voor de schuifpui.

Als je door de schuifpui naar buiten wilt gaan, dien je het rolgordijn altijd voldoende omhoog te trekken. Afhankelijk van het soort rolgordijn doe je dit door middel van handmatige of elektrische bediening.

Shutters (op vouwrailsysteem)

Shutters zijn erg populair en zeer geschikt voor grote ramen en schuifpuien.

Om je schuifpui makkelijk toegankelijk te maken, ben je gebaat bij shutters in een vouwrailsysteem.

Hiermee regel je eenvoudig de hoeveelheid licht en de doorkijk. In een handomdraai klap je de shutters overdag open, waardoor er voldoende licht naar binnen komt. Om door de schuifpui naar buiten te gaan, schuif je de shutters makkelijk opzij.

Voordelen van shutters

Sfeervol: Shutters zijn sfeervolle blikvangers die je woning een mooi aangezicht geven.

Geschikt voor elk type raam: Of je nu een hoog, breed, rond of rechthoekig raam hebt; shutters zijn op vrijwel alle typen ramen te plaatsen.

Vraag offertes aan bij zonweringspecialisten

Ben je op zoek naar goede zonwering voor de schuifpui? Dan is het goed om tijdens je zoektocht alvast offertes op te vragen bij verschillende zonweringspecialisten.

Hierdoor krijg je een beter beeld van de kosten. Door meerdere offertes met elkaar te vergelijken, kun je bovendien een hoop geld besparen.

Vraag zonwering offertes aan
Vraag Gratis Offertes Aan
Erkende vakmensen - binnen 2 minuten aangevraagd