Airco Merken 2024 (o.a. Beste Japanse Airco’s)

Wil je een airco aanschaffen om je huis aangenaam te koelen? In dat geval zijn er heel veel merken waar je uit kunt kiezen.

Om je een beeld te geven van welke aanbieders er allemaal zijn op airco gebied, vind je in dit artikel een uitgebreid overzicht van de best beoordeelde merken.

Vergelijk airco offertes
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat zijn de beste airco merken?

Dit hangt mede af van jouw specifieke wensen. Het ene merk zal hier beter op aansluiten dan het andere. Onderstaand zie je de meest populaire A- merken, met hun eigenschappen en voordelen.

De volgorde van de topmerken is willekeurig en zegt niets over een eventuele rangorde in kwaliteit.

Het gaat hieronder alleen over vaste airco’s en niet om mobiele airco’s. Meer over de verschillende soorten airco’s lees je onder het kopje ‘Soorten vaste airco’s’.

Welke bekende Japanse airco merken zijn er?

Hieronder vind je een selectie van de Japanse airconditioning merken.

Daikin

Daikin is een Japans bedrijf. Het is een belangrijke ontwerper en leverancier van moderne airconditioners.

Daikin is een A-merk dat hoogwaardige airconditioners aanbiedt. Zowel aan de techniek – de airconditioners zijn erg stil en efficiënt – als aan de vormgeving is veel aandacht besteed. Vanwege hun mooie design worden de binnenunits van Daikin vaak gekozen voor als airco in de slaapkamer of woonkamer of zolder.

Daikin airco merk

Mitsubishi

Mitsubishi ken je waarschijnlijk vooral als automerk. Maar Mitsubishi is ook één van de grootste merken op het gebied van aircosystemen.

Onder de merknaam Mitsubishi Heavy Industries ontwikkelen en verkopen ze airco apparatuur die voorzien is van een innovatieve technologie. Daarnaast beschikken deze airco’s over een prachtig en modern design.

Het merk levert airco’s die kunnen verwarmen, koelen, ontvochtigen en filteren. Het zijn duurzame en efficiënte apparaten die aangenaam stil hun werk doen.

Mitsubishi airconditioners

Panasonic

Panasonic is wereldwijd bekend en het bedrijf vervaardigt diverse apparatuur waaronder ook airconditioning voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Ook deze airco’s kunnen zowel verwarmen als koelen.

De airconditioning staat bekend als comfortabel en betrouwbaar. Bovendien zijn ze erg stil in gebruik. Panasonic is een innovatief merk dat altijd zoekt naar manieren om de producten nog verder te verbeteren.

Panasonic airconditioners

Toshiba

Toshiba behoort wereldwijd bij de tien grootste fabrieken op het gebied van elektrische apparaten. Het bedrijf is al meer dan honderd jaar actief op het gebied van de productie van elektrische apparaten.

De Toshiba aircosystemen hebben een zeer goede reputatie. Het merk maakt gebruik van moderne technieken en in hun assortiment vind je airconditioners voor zowel particulier als zakelijk gebruik. Heb je een goede en degelijke airco nodig dan is dit merk een goede keuze.

Toshiba aircons

Fujitsu

Fujitsu is een betrouwbaar Japans merk dat energiezuinige airco’s levert van tegen een relatief betaalbare prijs. Fujitsu biedt vele soorten airco’s aan, voor aan de wand, voor op de vloer en het plafond.

Fujitsu airco

De Fujitsu airco beschikt over een moderne vormgeving, is gemakkelijk te bedienen, heeft een eigentijdse vormgeving en is door de geringe afmetingen in iedere ruimte te plaatsen.

Kies ook voor een betrouwbaar Japans airco merk. Vraag hier gratis offertes aan bij airconditioning specialisten.

Overig

Hieronder vind je airco merken uit andere landen dan Japan.

Samsung

Samsung is een Zuid-Koreaans bedrijf en het levert wereldwijd producten op het gebied van elektronica waaronder ook airconditioning systemen. Ze bieden hierin een gevarieerd aanbod van eenvoudige, goedkopere systemen tot duurdere ingewikkelde systemen.

Al deze airconditioners zijn geschikt voor zowel kleinere als grotere ruimtes. Door de ruime keuze die ze bieden is er voor elke situatie wel een passende airco te vinden.

Samsung airco

LG

Ook LG is een Koreaans bedrijf. LG levert topkwaliteit airco’s tegen aantrekkelijke prijzen. De klimaatsystemen van LG behoren tot de meest energiebesparende en ze zijn bovendien ook erg duurzaam.

Het merk biedt airco’s aan voor allerlei soorten ruimtes, zowel voor particulier als bedrijfsmatig gebruik. Het mooie is dat alle systemen van dit merk met elkaar verbonden kunnen worden. Zo kan de opgewekte energie van hun zonnepanelen gebruikt worden voor hun aircosystemen.

LG airco merk

Carrier

Carrier is een Amerikaans merk dat bekend staat als de uitvinder van de moderne airconditioning. Willis Carrier maakte namelijk al in 1902 een systeem waarbij de temperatuur onder controle gehouden kon worden.

In 1924 werd de eerste Amerikaanse bioscoop voorzien van deze luchtkoeling en het was meteen een succes. Andere bioscopen volgden al snel.

Nog steeds heeft Carrier een leidende functie in de markt van airco apparatuur.

Carrier airco's

Soorten vaste airco’s

Naast de vele merken waar je uit kunt kiezen zijn er ook verschillende soorten airco’s.

Single split airco: Een single split unit is een vast aircosysteem dat bestaat uit één binnenunit en één buitenunit. De binnenunit onttrekt de warmte uit de lucht en geeft vervolgens koele lucht af. De buitenunit blaast de warmte naar buiten. Met deze airco kun je één ruimte koelen of verwarmen.

Multi-split airco: Deze airco bestaat uit één buitenunit en twee of meer binnenunits. Met dit aircosysteem kun je meerdere kamers koelen dan wel verwarmen.

Vaste monoblock: Bij deze airco zit het koelingssysteem in één compacte binnenunit. Bij een vaste monoblock airco zijn er één of twee luchtkanalen naar buiten nodig voor het verversen van de lucht.

Voor welk type airco kies jij? Vraag advies aan airconditioning specialisten over welke type past bij jouw situatie. Vraag hier gratis airco offertes aan.

Welk koelvermogen heb ik nodig om mijn huis te koelen?

Het koelvermogen van een airco wordt uitgedrukt in kW (kilowatt) of BTU (British thermal unit). De relatie tussen BTU en Watt is de volgende: 1 kW, oftewel 1000 Watt = 3410 BTU.

Om het benodigde koelvermogen te berekenen, wordt er gekeken naar de inhoud van de ruimte in m³ en naar de isolatiewaarde. Afhankelijk van de isolatiewaarde wordt er gerekend

  • met 30 (goed geïsoleerd)
  • 40 (matig geïsoleerd)
  • of 50 (slecht geïsoleerd) watt per m³.

De formule hiervoor is: (aantal m³ van de ruimte x vermenigvuldigingsfactor) / 1000 = capaciteit in kW.

Voorbeeld:

Stel je hebt een woonkamer van 50 m³. Deze woonkamer is goed geïsoleerd, dus wordt er gerekend met vermenigvuldigingsfactor 30.

Formule: 50 m3 x 30 = 1500 / 1000 = 1,5 kW.

Bij een goed geïsoleerde woonkamer van 50 m³ heb je dus een airco nodig met een capaciteit van 1,5 kW.

Hoe kun je zien of een airco zuinig is?

Airco’s verbruiken elektriciteit. Natuurlijk wil je graag een airco aanschaffen die toch zo zuinig mogelijk is in gebruik. Maar waar moet je dan op letten bij de aankoop?

Kijk in de eerste plaats naar het energielabel. Een airco met een energieklasse van A+++ is het meest zuinig en efficiënt. Daarnaast heb je de termen SCOP en SEER.

  • De SCOP drukt uit hoe zuinig een airco verwarmt.
  • De SEER drukt uit hoe zuinig een airco koelt. Kies een zo hoog mogelijke SCOP (hoger dan 5,1) en SEER (hoger dan 8,5).

Kijk op het energielabel naar de middelste klimaatzone voor de juiste SCOP. Dat is de zone waar Nederland invalt.

Kies ook voor een airco met een milieuvriendelijk koudemiddel. Een koudemiddel is nodig bij een split airco (met buitenunit). Vraag advies over zuinige airco’s aan airconditioning specialisten. Vraag hier vrijblijvende airco offertes aan.

Kies voor de juiste airconditioning specialist

In het kader van milieubescherming mag de installatie van airconditioning apparatuur alleen gedaan worden door daartoe gecertificeerde airconditioning specialisten.

Een Belgische airconditioning specialist moet in het bezit zijn van een F-gassen certificaat om een split-airco te installeren.

Het F-Gassen certificaat is in het leven geroepen om de veiligheid van de specialisten, de eindgebruikers en het milieu voorop te stellen. Het is er op gericht om specialisten uit de airco installatiebranche op een verantwoorde manier om te laten gaan met koudemiddel en airco installaties.

Offertes aanvragen bij de airco specialisten

Ben je ook van plan een airco aan te schaffen? Vraag advies aan airconditioning specialisten.

Vraag hieronder nú gratis en vrijblijvend airco offertes aan. Zo kun je goed vergelijken en voorkom je dat je meer betaalt dan nodig.

Vergelijkbare berichten