Gree Airco: Review

Ben je het eindeloos woelen tijdens warme zomernachten helemaal zat? Een airco zorgt ervoor dat je huis lekker koel blijft tijdens de warme periodes.

Eén van de airco merken waar je uit kunt kiezen is Gree.

Gree airco biedt een ruime keuze aan verschillende soorten en modellen airco´s. Deze A-merk airco´s zijn van een goede kwaliteit, hebben een mooi design en zijn energiezuinig.

In deze gids lees je meer over het bedrijf Gree airco, de verschillende soorten en modellen die ze produceren, hoeveel geluid deze airco´s produceren en de mogelijkheid om deze aircosystemen met een app te bedienen.

Vergelijk airco offertes
Ontvang gratis offertes van erkende vakmensen, binnen 2 minuten aangevraagd.
Gratis en vrijblijvend

Wat is Gree voor merk?

Gree Electric Appliances Inc. is een Chinees bedrijf dat werd opgericht in 1991. Inmiddels zijn de aircosystemen van Gree in meer dan tweehonderd landen verkrijgbaar

Het bedrijf heeft een zeer grote afdeling Research & Development waar meer dan 12.000 medewerkers dagelijks werken aan de innovatie en ontwikkeling van de producten.

Naast airco’s van hun eigen merk produceert Gree ook airco’s voor andere merken.

Gree Airco

Wat voor soorten airco’s levert Gree?

Bij Gree kun je voor verschillende soorten aircosystemen terecht:

Split airco

Een split unit airco of kortweg split airco is een aircosysteem dat je vaak aantreft. Dit is een airconditioning systeem dat werkt op basis van koelvloeistof die wordt rondgepompt door de leidingen van het systeem. Een split airco heeft een buitenunit en één of meer binnenunits.

Gree single split airco

Een single split airco is een aircosysteem dat beschikt over één binnenunit en een buitenunit. Dit systeem is geschikt wanneer je slechts één ruimte in je huis wilt koelen, bijvoorbeeld de woonkamer of de slaapkamer. In deze ruimte wordt de binnenunit gemonteerd.

Single-split airco van Gree

Gree multi-split airco

Een multi split airco bevat meer dan één binnenunit. Met dit systeem is het dus mogelijk om meerdere ruimtes te koelen. Per ruimte waar een binnenunit aanwezig is, kun je de gewenste temperatuur instellen. Uiteraard is een multi split airco wel duurder dan een single split airco.

Gree multi-split airco

Vloermodel airco

Bij een vloermodel airco wordt de binnenunit zo dicht mogelijk bij de vloer geplaatst. Bij dit systeem wordt de warme lucht onderaan de vloerairco opgenomen, deze wordt afgevoerd naar de buitenunit.

De koele lucht komt bovenaan de airco weer de ruimte in. Zo ontstaat er een koele luchtstroom in de ruimte die voor een constante aangename temperatuur zorgt.

Vloermodel Gree airco

Mobiele airco

Wil je liever geen vaste airco laten installeren, dan kun je ook kiezen voor een mobiele airco. Deze is goedkoper in aanschaf, je hebt niet te maken met installatiekosten en je kunt deze eenvoudig verplaatsen naar de ruimte waar je verkoeling wilt.

Een mobiele airco is voorzien van een afvoerslang, deze moet uit het raam worden gehangen zodat de warme en vochtige lucht afgevoerd kan worden.

De GREE – Purity – Mobile Air Conditioner 7000 BTU is een voorbeeld van een mobiele airco van Gree.

Welke airco modellen levert Gree?

Bij Gree heb je de keuze uit een groot aantal verschillende modellen:

Fairy

De Gree Fairy is een veelzijdig model dat voorzien is van een strakke vormgeving, veel verschillende functies heeft en bovendien standaard voorzien is van wifi.

 • Behalve koelen kan de Fairy ook verwarmen. Zo kun je deze airco tijdens de koudere dagen inzetten als bijverwarming.
 • Het model is verkrijgbaar in de kleuren wit, zilver en antraciet waardoor er voor elk interieur wel een geschikte keuze te maken is.

Gree Fairy airco model voorbeeld

AircoSkins voor de Fairy airco’s

Wil je de Fairy airco voorzien van een speciaal uiterlijk dat helemaal passend is bij je eigen interieur? Dan kun je ook kiezen voor een AircoSkin.

 • Dit is een vinylsticker die voorzien is van een ontwerp dat je zelf kunt kiezen. Deze kun je dan plakken op de binnenunit.
 • Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor verschillende basiskleuren, maar ook voor heel realistisch uitziende texturen als hout, steen of marmer.
 • Het is zelfs mogelijk om een eigen afbeelding te downloaden zodat de binnenunit echt een persoonlijk tintje krijgt.

Clivia

De Gree Clivia heeft een mat zuiver witte binnenunit in een strak design dat in elke ruimte en in elk interieur goed tot zijn recht komt.

Het systeem koelt en reinigt de lucht, je kunt in elke ruimte de gewenste temperatuur en relatieve luchtvochtigheid instellen.

Clivia airco binnenunit van Gree

G-tech

De G-tech heeft gemiddeld een grotere binnenunit dan de Clivia en de Fairy. Naast een modern design heeft dit model veel verschillende functies voor maximale prestaties en een hoge mate van efficiëntie.

Deze airco is zo ontworpen dat hij eenvoudig te (de)monteren is, zodat ook het onderhoud snel en gemakkelijk is uit te voeren.

G-tech airco binnenunit van Gree

Soyal

Het model Soyal is het meest zuinige wandmodel in zijn klasse.

 • Op een zowel krachtige als comfortabel aanvoelende manier wordt de koele lucht verspreid over de ruimte.
 • De Soyal is fluisterstil zodat je geen storend geluid ervaart tijdens het gebruik.
 • Ook dit model is voorzien van een fraai design.
 • Verder is het model Soyal uitgerust met een sensor die in de ruimte beweging en personen kan waarnemen. Je kunt deze airco zo instellen dat de luchtstroom wordt geleid naar waar je bent of juist de luchtstroom langs je heen laten gaan.

Gree Soyal airco

Hoeveel geluid produceren Gree airco’s?

Uiteraard wil je geen airco in huis die teveel geluid maakt. Dat zou je woongenot verstoren en je ‘s nachts zelfs uit de slaap kunnen halen.

 • De airco’s van Gree staan bekend om de stille werking, waarbij het ene model nog wat stiller is dan de andere.
 • Gemiddeld gezien produceert de binnenunit op de laagste stand een geluid van 21 db en op de hoogste stand is dit zo ́n 48 dB. Bij de G-tech is dit maximaal 43 dB en bij het Soyal model maximaal 44 dB.

Hoeveel geluid produceren de buitenunits van Gree airco’s?

Daarnaast heb je ook te maken met het geluid van de buitenunit. Omdat deze zich buiten bevindt en het niet de bedoeling is dat omwonenden hier geluidshinder van ondervinden zijn hier regels voor opgesteld.

 • Met ingang van 1 april 2021 geldt een maximaal geluidsniveau voor de buitenunits van airco’s en warmtepompen. De waarde van deze geluidsnorm wordt weergegeven in dB en deze wordt bepaald op de perceelgrens.
 • De regelgeving luidt als volgt: Het geluidsniveau op de perceelgrens mag maximaal 40 dB zijn tussen 19.00 uur en 7.00 uur. Overdag tussen 07.00 en 19.00 uur mag dit maximaal 45 dB zijn.
 • Voor Gree airco´s geldt dat de buitenunit gemiddeld zo´n 41 dB produceert. Dit is het geluidsniveau bij het apparaat zelf, gemeten bij de erfgrens voldoen deze buitenunits daarmee aan de norm van onder de 40 en onder de 45 dB.
 • Om het geluidsniveau nog verder omlaag te krijgen, is het ook mogelijk om de buitenunit te voorzien van een geluiddempende omkasting.

Kun je Gree airco’s bedienen met een app?

Het is mogelijk om de airco´s van Gree (die voorzien zijn van wifi voorbereiding) eenvoudig op afstand te bedienen via de Gree Smart App op je mobiele telefoon of tablet. Zo kun je waar je ook bent de airco aan- of uitschakelen of de temperatuur wijzigen.

 • Ben je onderweg naar je werk en bedenk je ineens dat je vergeten bent de airco uit te schakelen? Dan kun je deze met je smartphone eenvoudig uitschakelen.
 • Of je schakelt de airco juist in wanneer je op weg bent naar huis, zodat je in een aangenaam koel huis arriveert.
 • Ben je thuis dan kun je eenvoudig alle ruimtes in huis afzonderlijk bedienen zonder dat je van kamer naar kamer hoeft te lopen.

Offertes aanvragen bij airconditioning specialisten

Als het gaat om airco’s dan heb je de keuze uit verschillende soorten en modellen met bijbehorende eigenschappen en voordelen.

Kijk dus eerst goed welke airco aan jouw wensen voldoet of laat je hierover goed adviseren.

Vraag hier offertes aan bij airconditioning specialisten om te vergelijken. Gratis + vrijblijvend.

Vergelijkbare berichten